Budgetbeheer

Mensen die door omstandigheden niet zelf voor een goede financiƫle huishouding kunnen zorgen kunnen zich melden bij een instantie die budgetbeheer verzorgt. Dit kan de gemeentelijke sociale dienst zijn, een kredietbank, een bewindvoerder of een speciaal budgetbeheerbureau. Het inkomen komt binnen bij de budgetbeheerder. Deze zorgt voor de betaling van vaste lasten en, afhankelijk van de zwaarte van het budgetbeheer, binnenkomende rekeningen. Dit wordt tevoren vastgelegd in een budgetplan. De cliƫnt krijgt een afgesproken bedrag per week of per maand als leefgeld. Voor betalingen die niet iedere maand plaatsvinden wordt een bedrag gereserveerd tot de betreffende betaling moet plaatsvinden. Ook kan een bedrag worden gereserveerd voor onvoorziene uitgaven.


Schulden

Budgetbeheer moet voorkomen dat er schulden ontstaan of dat eventuele schulden oplopen. Budgetbeheer kan ook aflossingen van schulden betalen uit het budget.


Informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie overde mogelijkheden van budgetbeheer door Claro Bewindvoering & Budgetbeheer, neemt u dan gerust contact met ons op.